Bu Blogda Ara

2 Haziran 2015 Salı

MACERA DOLU AMERIKA - 4. GUN

4. GUN

Gezimizin 4. Gunune Denver’de basladik. Ilk duragimiz ‘Cathedral Basilica of the Immaculate Concenption’ oldu. Sabah saatlerinde ugradigimiz hac seklinde yapilmis bu katolik klisesi oldukca etkileyici ic dizayn, heykeller ve vitraylarla suslenmis. Katheralin onu bircok evsiz insanlar tarafindan mesken tutulmus, bu durum bize cami onundeki dilencileri hatirlatmadi degil. Iklim olarak oldukca sicak olan Denver’de bu kadar fazla sayida disarida kalan insanin olmasina da sasirmamak lazim sanirim.

Denver’deki ikinci duragimiz ise ‘Civic Center’ oldu. Burasi sehir icin onemli binalara yakin olan ve icerisinde heykeller, anitlar ve mesire yerleri iceren bir alan. Bir tarafinda belediye sarayi, diger tarafinda kutuphane bulunan bu park oldukca simetrik bir yapiya sahip. Parkin orta yerinde durdugunuzda, dondugunuz her ana yonde buyuk ve onemli bir yapi gorebilmeniz mumkun. Park hakkinda evsizlere barinak olusturdugu konusunda olumsuz elistiriler olsada, bu duruma dikkat cekmek icin de calismalar baslatilmis. Bugunku ziyaretimiz sirasinda bircok ogrenci grubu ile de karsilastik ve parkin egitim amacli olarak da hizmet verdigini gorduk.


Civic Center’dan ayrildiktan sonra, 16. Cadde (16thStreet Mall)’e giderek hem ogle yemegimizi yedik, hem de sehir hakkinda birkac magnet ve pin aldik. Sonrasinda ver elini Salt Lake City…

Denver’den Salt Lake City’e olan yolculugumuz yaklasik 7 bucuk saat surdu. Amerikanin nufusu en az eyaleti olan Wyoming’ten gecen yolumuz uzerinde ucsuz bucaksiz arazilerden gecip, boga surulerine selam verdik. Ceylan ve geyiklere de el salladik. Siddetli ruzgarlari oldugunu dusundugumuz bu eyalette yol boyunca ruzgara karsi dikkatli olmamiz gerektigini gosteren tabelalarla karsilastik. Yolumuzun uzerinde duraklarin en buyugu olan ve kamyoncular tarafindan oldukca ragbet goren Rock Springs’te yemek molasi verdik. Bu eyaleti gecerken dogal yasami ve doga manzarasinin tadini cikarmis olmamiza ragmen boyle issiz bir yerde yasamadigimiz icin de sukurler ettik. Yemek molasi verdigimiz sirada disarida kum firtinasi vardi, garson kiza bu durumun her zaman mi oldugunu sordugumuzda ise o bolgenin surekli ruzgarli oldugunu ve sonunda yaz geldigini soyleyerek gulumsedi. Bunun uzerine kendi yasamimiz icin ettigimiz sukurlere yenilerini ekledik.


Wyoming’ten Utah’a dogru gecerken gordugumuz yesillikler artti ve bitki ortusu yukselmeye basladi, tekrar agaclar gorebildik. Derin vadi ve kanyonlardan gecip, iki gecemizi gecirmeyi planladigimiz universite (University of Utah) misafirhanesine dogru yol alirken kipkizil bir gunes bizimle birlikteydi.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder