Bu Blogda Ara

4 Haziran 2015 Perşembe

MACERA DOLU AMERIKA - 6. GUN

6. GUN

Salt Lake City’i cok sevdik. Oradan ayrilmadan evvel sehir merkezinde bir tur daha attik. Sonra da bizi Seattle’a ulastiricak olan duraklarimizdan biri olan Nampa’ya dogru yola koyulduk. Yolda benzin almak icin ugradigimiz dukkanda en arkadas canlisi koyun ve biraz asil takilan Lama ile tanisma firsati bulduk. Yaklasik 3 saat kadar araba surdukten sonra Twin Falls’a ugrayarak, biraz dinlenmek ve buradaki kanyon ve selaleri gormek istedik.

Yilan Nehri Kanyonu (Snake River Canyon) uzerindeki Perrine Koprusunu (Perrine Bridge) gecerek Twin Falls'a ulasilabiliyor. Yilan nehri kanyonu yilan nehrinin ve ruzgarlarin asindirmasiyla olusmus, 150 metre derinliginde ve 400 metre genisliginde bir kanyon. Sag tarafimizda bizi bir misafir merkezi karsiliyor, buraya ugrayarak bolgede gorebilecegimiz yerler hakkinda bilgi aliyoruz, kendimize ani icin magnet ve pin almayi da ihmal etmiyoruz. Perrine Koprusunun parasutculer ve atlayiscilar icin oldukca popular bir bolge oldugunu gozlemleyerek ogreniyoruz. Amerika’da yilin her donemi izin gerekmeksizin atlayis yapilan tek bolgesi imis.

Kopru uzerinden birkac fotograf aldiktan sonra yakinlarda buldugumuz bir Italyan restoranina ugruyor ve makarnalarimizi yerken gunun geri kalan kismi icin enerji toplamaya calisiyoruz. Yemegin ardindan, yaklasik 10 dk mesafedeki Shoshone Selalesini (Shoshone Falls) gormeye gittik. Tepeden gordugumuz selale manzarasi karsisinda etkilenmememiz mumkun degildi. Selaleyi farkli acilardan gozlemleyebilmek icin acilan kucuk yuruyus parkurunda kisa bir gezinti yapip, selaleyi unutmamak uzere fotografladik. 

Selalenin biraz ust kisminda ise, kanyonun gizli bir guzelligi olan Dierkes Golu (Dierkes Lake)’ne ugradik. Genis bir ordek ailesine ev sahipligi yapan bu gol, yore halkinin da serinlemek icin kullandigi ugrak mekanlardan biri saniyorum. Biz gittigimizde de gencler yuzup egleniyorlardi. Uzun bir suredir suya girmeye hasret kalmis olan Onur’da onlardan ozenmis olsa gerekki, kisa bir sureligine de olsa suya girip serinledi. Bu sirada bende etrafi ve Onur’u fotograflamaya devam ettim. Bu kisa ve serinletici molamizin ardindan Nampa’daki hotelimize dogru yola koyulduk. Yaklasik 2 bucuk saatlik bir yoldan sonra hotelimize yerlesip, yarinki uzun yolculugumuza hazirlanmak uzere istiharete cekildik.

Panaromic fotograflarimiz:

Su ana kadar kat ettigimiz yolu buradan takip edebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder